#218

Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"

Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"
#218

Kniha "Velká kuchařka, M. D. Rettigová"

bibliofilie, knihy, album
2 limity
602 zobrazení
Prodáno za
5 200 Kč
AAA, s.r.o.
AAA, s.r.o.
Vyvolávací cena: 3 500 Kč
20. 12. 2020 11:00

Popis

jubilejní vydání, dle požadavků moderního kuchaření upravily a doplnily Ida Caligaris a Eliška Neubauerová, nakladatel I.L. Kober, Praha 1912, 1057 stran textu včetně seznamu vyobrazení a rejstříku. Ilustrací celkových a částečných je zhruba 450, přičemž celostránkové barevné nejsou započtené do celkového počtu stran. V kuchařce je 3267 receptů. Pozornost je věnována také sestavování jídelních lístků v průběhu roku, na každý den je navrženo konkrétní jídlo ve třech variantách, tento soubor zabírá 50 stran. Kniha v ozdobné plátěné vazbě je velmi zachovalá ___Cca 23 x 16 x 6,5 cm ___ MAGDALENA DOBROMILA RETTIGOVÁ (31.1.1780 – 5.8.1845) se proslavila svou Velkou kuchařkou, která byla svým záběrem naprosto unikátní. Tím byl vytvořen základ pro systematicky doplňovanou kuchařskou knihu. Vznikl soubor receptur, přidávala se další témata, až byla postupně vytvořena kniha komplexních znalostí o vaření, prostírání, kultuře stolování, vytváření jídelních lístků atd. V roce 1912 vyšlo jubilejní vydání této Velké kuchařky, značně rozšířené a doplněné Idou Caligaris a Eliškou Neubauerovou. ___ Do tohoto jubilejního vydání byly zapracovány znalosti receptur a další znalosti o stolování, pořádání slavnostních hostin, doporučení vhodného nádobí apod. pojaté moderním způsobem, který je srozumitelný dodnes. 
 ___ Tato kuchařka tvoří vynikající základ pro přípravu jídel, způsob jejich prezentace včetně příslušných potravin, potřebného nádobí i prostředků pro náročné stolování. Spolu s dalšími dvěma položkami tvoří široké a nepostradatelné zázemí pro profesionály i amatéry v otázkách přípravy jídel a stolování, jakož i nástrojů k tomu potřebných v kultuře pevninské Evropy.

Mohlo by se Vám líbit

Prozkoumejte další položky z tohoto výběru, který zaručeně povzbudí vaše smysly a podnítí Vaši představivost.
Zobrazit celý výběr